Vývoj na trzích

Vývoj na trzích - červen 2014

Akciové indexy S&P 500 i DAX kolem magické hranice. Korekce je na spadnutí. Britská libra vytrvale posiluje. Spekulativní příležitost skýtá rubl. Ceny zemědělských plodin prudce klesají, cena masa naopak nadále roste. Začne opět růst cena zlata?

Více v měsíčním přehledu vývoje na finančních trzích (ke stažení v pdf) + jeden investiční tip.

Jan Traxler
Privátní investiční poradce
9. 7. 2014

V červnu vznikly hned dva fondy zaměřené na investice do zemědělské půdy v ČR. Jedná se ale o fondy kvalifikovaných investorů, tj. min. investice od 3,5 mil. Kč.

J&T banka přišla s nabídkou podřízeného nezajištěného certifikátu s 10% úrokem. K němu se ještě vrátíme podrobně v samostatném článku.

Psali jsme také o tom, že MS ve fotbale nakopne brazilskou ekonomiku. Proto věříme brazilským akciím.

Již minulý měsíc jsem zdůrazňoval, že klientům nyní raději doporučujeme konzervativnější investice, protože na akciových trzích to "smrdí" velkou korekcí. Přitom klasické státní dluhopisy nejsou při dnešních úrokových sazbách žádnou výhrou. Jako zajímavou relativně konzervativní alternativu jsme uváděli tip na dluhopisový fond J&T Bond, který investuje do podnikových dluhopisů. Další velmi zajímavou alternativou je nemovitostní fond Realita, který za pět let své existence dosahuje stabilních výnosů kolem 5 % ročně.

Pro zprostředkování investice nás kontaktujte na info@finez.cz.

factsheetrealitanemovitostnifond2014-05-31.pdf

Jan Traxler
Privátní investiční poradce
9. 7. 2014

Zpět na přehled

Novinky e-mailem

Chcete-li dostávat na e-mail newsletter FINEZ a informace o zajímavých investičních příležitostech, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (38.7 + 48.9) *

Kontaktujte nás

Jan Traxler
Privátní investiční poradce

Jsem jednatelem společnosti FINEZ a zakladatelem multi-fondu Otakar. S klienty jednám přímo já. Více o mně

Sledujte nás

 

Upozorňujeme, že po telefonu neposkytujeme žádné informace k investicím ani službám, neboť hovory nejsou nahrávány a my máme ze zákona povinnost archivovat veškerou komunikaci se zákazníky. Telefon slouží pouze k domluvení termínu osobní schůzky či nahrávaného videohovoru. K veškerým dotazům jinak prosím využívejte kontaktní formulář nebo email.

Nahoru