Vývoj na trzích

Vývoj na trzích - květen 2017

Akciové indexy na nových historických maximech, kdy přijde korekce? Euro výrazně posiluje a koruna zpevňuje k euru a potažmo ještě více k ostatním měnám.

Více v měsíčním přehledu vývoje na finančních trzích (ke stažení v pdf) + jeden investiční tip.

Jan Traxler
Privátní investiční poradce
5. 6. 2017

Na téma složeného úroku jsme v květnu navázali tématem pravidelných investic. Kouzlo pravidelného investování spočívá v automatickém průměrování nákupní ceny váženým průměrem dle počtu nakoupených cenných papírů. Když investujeme pravidelně stejnou částku, automaticky pokud cena klesá, nakupujeme více cenných papírů, a opačně pokud cena roste, nakupujeme méně cenných papírů. Kouzlo pravidelného investování se nejvíce projeví na delším časovém horizontu u akcií. Více v článku Kouzlo pravidelného investování

V posledním článku jsem se pak věnoval pražské burze. Ceny akcií na pražské burze sice posledních 10 let moc nerostou, ale zato vyplácí tučné dividendy. Průměrný dividendový výnos českého akciového trhu v uplynulých 10 letech byl 4,5 % p.a. Ačkoliv hodnota indexu PX se již osm let plahočí kolem stejné úrovně, po zohlednění dividend by se hodnota investice do českých akcií pomalu blížila úrovni z roku 2007. Více v článku Pražská burza: v hlavní roli dividendy

vyvoj-na-financnich-trzich-2017-05.pdf

Jan Traxler
Privátní investiční poradce
5. 6. 2017

Zpět na přehled

Novinky e-mailem

Chcete-li dostávat na e-mail newsletter FINEZ a informace o zajímavých investičních příležitostech, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (4.3 + 24.9) *

Kontaktujte nás

Jan Traxler
Privátní investiční poradce

Jsem jednatelem společnosti FINEZ a zakladatelem multi-fondu Otakar. S klienty jednám přímo já. Více o mně

Sledujte nás

 

Upozorňujeme, že po telefonu neposkytujeme žádné informace k investicím ani službám, neboť hovory nejsou nahrávány a my máme ze zákona povinnost archivovat veškerou komunikaci se zákazníky. Telefon slouží pouze k domluvení termínu osobní schůzky či nahrávaného videohovoru. K veškerým dotazům jinak prosím využívejte kontaktní formulář nebo email.

Nahoru